Riksförbundet BarnenFörst

Internationell kampanj för barns rättigheter

 Om oss  
 Artiklar  
 Dokument  
 Aktiviteter  
 Konferens
 Seminarium
 Bilder             
 Arkiv  
 Childrenfirstnow  
کودکان مقدمند     
 Bli Medlem  
 Tyck till  
 Länkar  
 Kontakt  
 

Start sida

 

 

 

DN. TISDAG 29 DECEMBER 2009

SKRIV I DN

Redaktör:

Sigge Anderberg, 08-7381278 E-post: skrividn@dn.se

Böneutrop stör alla som inte ber

ENLIGT DN DEN I4 december har Ismail Okur från ”Muslimska föreningen” i Botkyrka ansökt om tillstånd för böneutrop från mina­ret och halalslakt. Han vill också ”muslimer” ska få ledigt från jobbet under ”muslimska” högtider.

Jag vill rst och främst på­minna om skillnaden mellan ima­mer och andra självutnämnda religiösa ledare och de så kallade muslimer som lever ett sekulärt liv och inte strävar efter att införa Sharialagen i Sverige.

Den första gruppen represeterar en politisk form av Islam som vill styra hela världen enligt Sharialagen.

BÖNElJTROPET HÖR EGENTLIGEN till den tid då troende muslimer inte hade väckarklocka hemma; tack vare böneutropet hade de koll på soluppngen, lunchtiden ch solnedgången. Man hade ingen elektricitet och därmed ville nyttja dagsljuset så mycket som möjligt.

I dagens moderna samhälle vaknar troende muslimer före soluppgången med hjälp av väck­arklocka, ber och somnar om för att senare gå tilljobbet eller an­dra vardagliga sysselsättningar.

Därför behövs inget böneutrop.

Böneutropet hör egentligen till den tid då troende muslimer inte hade väckarklocka hemma.

Det stör, eller plågar, omgivning­en - särskilt barn och sjuka

Jag vill också påminna om att även i många länder där Sharia­lagen råder har man uppmanat böneutropen ska ske så lågt att det inte hörs utanr mosken.

Ärligt talat vill jag påstå att

bakom den tidigare nämnda ansökan finns en grupp islamister som vill förvandla vissa rorter till ”muslimska” samhällen. Detta leder till att fler och fler kvin-

nor blir förtryckta och vågar inte leva och klä sig som de själva vill. Erfarenheten visar hur islamister - inte vanliga ”muslimer” -lägger sig i andras privatliv; kom ihåg dokumentärfilmen om hur tjejer förhindras av islamister att gå på disco i Rinkeby för ett tag sedan.

NÄR DET GÄLLER kravet på lediga högtidsdagar för ”muslimer” vill jag ga att med tanke på hur många religioner och tros­uppfattningar som som finns i Sverige blir det svårt att hitta gemensamma arbetsdagar om detta om önskemål beviljas.

KARIM SHAMOHAMMADI ordförande för Riksförbundet Barnen Först

 

 

 

 

Info